Los Muertos Brasilia 250g

Chuť kávy je elegantní a výrazná, Bob-o-Link produkuje ovocné a tropické chutě, ale také jahodové, ananasové, karamelové a čokoládové tóny.

Káva Bob-o-Link se pěstuje ve stínu, pomocí metod, které zohledňují životní prostředí a snižují použití chemických látek. Farma je umístěna na polohornatém teritoriu v Brazílii ve výškách 900 až 1300 metrů.

Káva
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
20.10.2021 20.10.2021 20.10.2021 Zvolte variantu
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
239 Kč
Kategorie: Čerstvá káva

KÁVA: BOB O LINK ROUGE - BRAZIL - SAO PAULO - MOCOCA - NATURAL

OBLAST: MOCOCA, SAO PAULO, BRAZIL

 

Datum pražení: 21.9.2021

Druh: Arabica

Odrůda: Red bourbon, Red catuai, Mundo novo

Nadmořská výška pěstování: 1 000 - 1 400 m

Období sklizně: Červen až září

Proces: Přírodní

Sušení: Terasy nebo africké postele

Stupeň pražení: Střední

Acidita: nízká

Chuťový profil: Elegantní a výrazný, Bob o Link produkuje ovocné a tropické chutě, ale také jahodové, ananasové, karamelové a čokoládové tóny.

 

Bob-o-link je druh stěhovavého ptáka, který migruje ze Severní Ameriky až do Patagonie. Iniciativa FAF (Fazenda Ambiental Fortaleza), která je jedinečným projektem udržitelné kávy zaměřeným na změnu nejen způsobu výroby kávy, ale obecněji životního stylu celé komunity, vytváří pro tyto ptáky místa, na kterých se během své cesty mohou zastavit na rozdíl od farem vytvářející ohromná pole monokultur, která napomáhají jejich vyhubení.

Projekt, který založil Marcos Croce na své farmě, je nyní podporován více než 50 producenty z Mococy v Sao Paulu a Caparao v Espirito Santo.

 

Káva Bob-o-Link se pěstuje ve stínu, pomocí metod, které zohledňují životní prostředí a které významně snižují použití chemických látek. Farma je umístěna na polohornatém teritoriu v Brazílii ve výškách 900 až 1300 metrů a producenti zapojení do projektu sklízejí třešně ručně, velmi selektivním způsobem a v optimální zralosti. Tato technika ruční sklizně kontrastuje s obrazem mechanického sklízení obvykle spojeného s Brazílií.

 

Třešně sklizené pouze na FAF a sušené na terasách jsou poté na farmě zpracovány pro intenzivní a čokoládový výsledek.

 

Původní projekt farmy se stal životním stylem pro 50 sousedních producentů kávy, kteří se zabývají výrobou kávy Bob-o-Link. S využitím vzorového modelu FAF tyto farmy sledují a přijímají standardy kvality zaměřené na dosažení udržitelné produkce pomocí postupů šetrných k životnímu prostředí a zároveň zajišťují ziskovost farmy a poskytují kávu vynikající kvality. Všechny členské farmy se zavazují, že nebudou používat žádné chemikálie, pěstovat stromy, které poskytnou stíny pro své kávové keře a pro farmu, vytvářet zavlažovací kanály k uchování vody, instalovat africké postele a třídicí stroje na svých farmách, selektivně sklízet a učit se techniky pro baňkování kávy, které hrají aktivní roli při zlepšování kvality. Partnerské farmy musí být také zapojeny do alternativních forem zemědělské produkce, aby se zabránilo závislosti na jediné plodině (med, mléko, ovoce a zelenina atd.). Sleduje se kvalita vody, půdy, biologické rozmanitosti, zdraví a vzdělání pracovníků, jakož i ekonomické zdraví každé farmy, transparentnost jejich provozu a kvalita kávy.

 

Los Muertos tento projekt podporuje. Dokazuje to, že je možné propagovat odlišný a udržitelný model pěstování kávy a současně zajistit konzistentní a optimální kvalitu, a to i v jedné z největších zemí vyrábějících kávu na světě.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: