Výběrová káva Dia de Los Muertos 250g
V Mexiku je Dia de Los Muertos nejoblíbenějším a nejvýznamnějším svátkem, chápaným jako šťastné shledání mezi živými a mrtvými. A tenhle svátek si chceme připomenout s Vámi. Vzpomeňte si s námi na všechny, kteří tu nejsou a pijí svou kávu už na jiném místě.
Limitovaná edice Dia de Los Muertos z Peru je výjimečná sladká káva vhodná na espresso s cupping score 85 a najdete v ní chuť pražených mandlí, mléčné čokolády a švestek.
Kategorie: | Čerstvá káva |
---|---|
Velikost balení: | 250g |
Acidita: | nízká |
Typ kávy: | Arabica |
Chuť: | Oříšky, Čokoláda, Sladké ovoce |
? Země původu: | Jižní Amerika |
Cupping score: | 84-86 |
KÁVA: Bertha Huaylla Sayllo Bourbon Anaerobic FW
OBLAST: La Convencion, OXAPAMPA, CUSCO, PERU
Druh: Arabica
Odrůda: Bourbon
Nadmořská výška pěstování: 2 000 m
Období sklizně: Březen až září
Proces: Anaerobní
Sušení: Terasy
Stupeň pražení: Střední
Acidita: nízká
Chuťový profil: Sladká káva s pražených mandlí, mléčné čokolády a švetstek
Producentka Bertha Huaylla Sayllo pěstuje kávu na farmě Finca Rosaspampa v Oxopampa v oblasti Cusco v Peru. Její farma se nachází ve výšce 2 000 metrů nad mořem. Vysoká nadmořská výška přináší teplé, slunečné dny a chladné noci, které podporují růst sladkých, hustých třešní.
Bertha selektivně ručně sbírá zralé, červené třešně a zpracovává je na své farmě. Třešně vkládá do uzavřené nádoby, kde je fermentuje anaerobně po dobu 36 hodin. Po fermentaci kávu zbaví dužiny a promyje ji v čisté vodě, než ji nechá sušit v parabolických sušičkách. Bertha často obrací pergamen, aby zajistila rovnoměrné sušení. Po vysušení pergamen odpočívá na farmě 10 dní a následně je převezen do skladů družstva Valle Inca, než je dopraven do suchého mlýna a připraven k exportu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.