Los Muertos Ethiopia 250g
Káva má skvělou vyváženou chuť s plným tělem karamelem, medem a ovocnou chutí ostružin a malin. Káva je jemná s vyšší aciditou a vhodná pro všechny, kteří začínají se světem kvalitních káv.
Kategorie: | Káva Los Muertos |
---|
Káva: Ethiopia - Jimma - Echemo Khalid Shifa - Honey Q1,Organic
OBLAST: ECHEMO, JIMMA, ETHIOPIA
Datum pražení: 9.4.2021
Druh: Arabica
Odrůda: Heirloom
Nadmořská výška pěstování: 2 100 m
Období sklizně: Listopad až leden
Proces: Honey
Sušení: Africké postele
Stupeň pražení: Střední
Acidita: Vysoká
Chuťový profil: Známky karamelu, medu a ovocnou chutí ostružin a malin.
Majitel farmy Khalid je této farmě mimořádně oddaný. Vyrůstal zde a již několik let ji spravuje se stejným odhodláním jako jeho otec a dědeček před ním. Jedná se o rodinný podnik, takže také pracuje se svým bratrem a oba se neustále snaží zlepšit kvalitu své kávy. Obzvláště dbají na zachování přirozeného místního prostředí. Khalid si je dobře vědom, že toto přírodní dědictví je to, co dělá jeho kávu tak jedinečnou
Khalid zdědil tuto farmu po svém dědečkovi. V té době to byla malá kávová plantáž vytvořená pomocí divokých kávových rostlin pocházejících z lesa Choché, který je podle legendy rodištěm etiopské kávy. Mladý pastýř jménem Kaldi údajně objevil v tomto lese ctnosti kávy. Všiml si, že jeho kozy mají neomezenou energii poté, co se živily kávovými křovinami, a Kaldi, zaujatý tímto fenoménem, pokračoval v uvolňování potenciálu kávy!
Khalid má na své farmě stále odrůdy pocházející z lesa Choché, které považuje za dědictví a o které se zvlášť stará. Jeho otec také celý život řídil tyto plantáže. Dnes Khalid a jeho bratr vložili do své kávové farmy tolik energie jako předchozí generace.
Rodinná farma se rozrostla a nyní se rozprostírá na více než 35 hektarech v nadmořské výšce 2100 metrů. Nachází se v bohatém prostředí s biodiverzitou, na kterém se Khalid a jeho bratr snaží udržet. Založili školku pro nové kávové plantáže a mají 25 afrických lůžek na sušení kávy a dalších 6 je vyhrazeno výhradně pro proces metodou honey.