Výběrová káva Los Muertos Ethiopia Yirgacheffe 250g
Jestli kávu z Afriky, pak začněte s Etiopií. Etiopie je kolébkou kávy a najdete zde to nejlepší z celého kontinentu. Káva Chelbesa z regionu Yirgacheffe chutná především po ovoci - pomeranče, meruňky, ananas a sladkost kávě dodává chuť vanilky.
Kategorie: | Čerstvá káva |
---|
Káva: Ethiopia - YIRGACHEFFE - CHELBESA - GRADE 2 - GEDEO - LAVÉ
OBLAST: Yirgacheffe, ETHIOPIA
Druh: Arabica
Odrůda: Heirloom
Nadmořská výška pěstování: 1 950 - 2 200 m
Období sklizně: Listopad až leden
Proces: Promytý
Sušení: Africké postele
Stupeň pražení: Střední
Acidita: Vysoká (4/5)
Cupping skóre: 86
Chuťový profil: Pomeranč, meruňky, ananas, vanilka a zázvor
Příběh kávy Chelbessa
Káva Chelbessa je exportována společností SNAP. SNAP pracuje již více než 10 let v kávovém sektoru a rozhodli se nabízet vysoce kvalitní kávy pro mezinárodní trh. Káva Chelbessa odhaluje příjemné vůně a pochází z krásného přírodního prostředí v apelaci Yirgacheffe.
Mycí stanice se nachází ve vesnici Chelbessa, přesně v oblasti Danche, v zóně Gedeo. Nachází se v nadmořské výšce 2 000 metrů a nedávno byl založen v roce 2019 společností SNAP. SNAP vybírá červené třešně od 476 malých producentů, kteří obdělávají půdu kolem Chelbessy.
Káva zde roste v pololese, ve stínu stromů a poblíž potravinářských plodin, jako jsou banány. SNAP zde instaloval kachlové fermentační nádrže a 164 sušících lůžek; 100 je věnováno plně umytým zpracovaným kávám a 64 přírodním kávám.