Výběrová káva Los Muertos Kolombia Anaerobní 250g
Anaerobní novinka z Kolumbie, která prošla unikátním procesem anaerobní fermentace.
Tato výjimečná káva vás okouzlí svými intenzivními tóny pomerančů, mandarinek a černého čaje. Díky precizní a pečlivé metodě výběru zrn patří k nejlepším, co kolumbijské plantáže nabízí. Každé zrnko přináší vyváženou a komplexní chuť, která je stejně výjimečná, jako proces její přípravy.
Kategorie: | Čerstvá káva |
---|---|
Acidita: | vysoká |
Velikost balení: | 250g |
KÁVA: COLOMBIE - HUILA - ALGECIRAS - FINCA SANTA BARBARA - ANAERO
OBLAST: HUILA, ALGECIRAS, COLOMBIE
Druh: arabica
Odrůda: red bourbon
Nadmořská výška pěstování: 2 000 m
Období sklizně: Březen až červen
Proces: Anaerobní fermentace
Sušení: Terasy
Stupeň pražení: Střední
Acidita: vysoká
Cupping score: 84
Chuťový profil: Káva s květinovým aroma, chutí pomeračnů, mandarinek, černého čaje
Anaerobní káva se zpracovává pomocí anaerobní (bezkyslíkaté) fermentace. Tento proces je relativně novým trendem v průmyslu s kávou a přináší zcela unikátní a rozmanité chutě.
Za normálních okolností se kávová zrna fermentují přirozeně na vzduchu, kde jsou bakterie a kvasinky, které pomáhají přeměnit cukry v ovoci na kyseliny. Tento proces pomáhá utvářet konečnou chuť a aroma kávy.
Při anaerobní fermentaci jsou však kávové třešně (včetně zrna) umístěny do nádob, které jsou poté hermeticky uzavřeny. To znamená, že jakékoli bakterie nebo kvasinky, které jsou přítomny, musí fermentovat bez přístupu kyslíku. Tento proces vede k vytvoření jiných druhů kyselin, které mohou mít vliv na konečnou chuť a aroma kávy.
Výsledkem anaerobního procesu je káva s jedinečnými chutěmi a vůněmi, které mohou zahrnovat atypické tóny jako jsou tropické ovoce, kvas, víno, jogurt nebo karamel.