Winter Edition Nicaragua 250g

Venku začíná mrznout, někde sněží, je čas nasadit teplé ponožky, zachumlat se do deky a dát si hrnek horké kávy.

Limitovaná Zimní edice z Nicaraguy chutná po karamelu, čokoládě a citronové trávě. Po tomhle sladkém zážitku nepřiberete.

Káva
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
1.12.2021 1.12.2021 1.12.2021 Zvolte variantu
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
269 Kč
Kategorie: Čerstvá káva
Zima
Novinka Tip

KÁVA: NICARAGUA - SAN RAFAEL DEL NORTE - LA ISABELA - LAVÉ,MH,BIO

OBLAST: LA ISABELA, CORDILLERA ISABELIA, SAN RAFAEL DEL NORTE, NICARAGUA

 

Datum pražení: 25.11.2021

Druh: Arabica

Odrůda: Red catuai, Red caturra, Maragogype, Parainema

Nadmořská výška pěstování: 1 000 - 1 350 m

Období sklizně: Listopad až únor

Proces: Promytý

Sušení: Na slunci

Stupeň pražení: Střední

Acidita: velmi nízká

Chuťový profil: Káva s chutí karamelu, citronové trávy a čokolády. Vhodná na espresso i na alternativní přípravu kávy

 

O zimní edici

Společenství COOMCAFE bylo založeno v roce 2006. COOMCAFE je přítomno ve 29 komunitách a má 161 členů, včetně 22 producentek kávy.
COOMCAFE získalo v roce 2013 certifikaci Fair Trade a v roce 2018 certifikaci Organic UTZ. Jeho provoz je podporován mezinárodními programy (PROGRESO v Nizozemí, NICADAPTA) a nevládními organizacemi (CBI, RVO, CRS a HEIFER).

Tohle společenství farmářů se nachází v průměrné nadmořské výšce 1 250 metrů. Všechny partnerské farmy se nacházejí na úpatí pohoří Cordillera Isabelia, v nárazníkové zóně přírodní rezervace Cerros de Yali. Průměrná plocha každého partnera je 3,70 hektaru s průměrnou produkcí 736 kilogramů exportní kvality na hektar na celkové ploše téměř 600 hektarů. Z těchto 600 hektarů se 227 pěstuje ekologicky a 370 konvenčně, ale s minimálními vstupy.
Na farmách se nejvíce pěstují odrůdy caturra, catuai, paraneima, maragogype, maracaturra, pacamara a catimor, ve stínu endemických stromů a s průměrnými ročními teplotami 18ºC.

 

ZEMĚDĚLSKÉ POSTUPY
Kávovníky rostou ve stínu keřů Inga (černé a červené guavy), dřevěných stromů, jako je cedr, maria, guava a liquidambar, a ovocných stromů, jako jsou citrusy, avokádo, banány a kakao.
Káva je organicky certifikovaná, vyrábí se za použití zemědělských postupů, jako je ruční odstraňování plevele, ruční prořezávání, kontrola stínu a kontrola škůdců a chorob pomocí certifikovaných ekologických produktů a dalších postupů využívajících produkty z farmy. Hnojení je ukončeno zapravením dužiny třešní do rýh na plantáži.

Jak se připravuje naše káva LA ISABELA?
Káva je za sucha drcena v horizontálních rozvlákňovačích, které oddělují zrna od dužiny. Káva se umístí do betonového fermentoru na dobu 12 až 16 hodin při pokojové teplotě. Káva je poté plně promyta čistou vodou ve fermentoru a tříděna podle velikosti a kvality v betonovém kanálu dlouhém 5-7 metrů. Voda vznikající při praní padá do filtrů a úpraven. Káva se po umytí předsuší a ručně vybírá do dřevěných přepravek a následně dodává do sběrny družstva. Káva se suší na slunci.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: