Výběrová káva Los Muertos Ethiopia 1 kg
Jestli kávu z Afriky, pak začněte s Etiopií. Etiopie je kolébkou kávy a najdete zde to nejlepší z celého kontinentu. Káva Jimma Gomma chutná především po ovoci - pomeranče, sušené ovoce a sladkost jí dodává chuť karamelu.
Kategorie: | Čerstvá káva |
---|
Káva: ETHIOPIE - JIMMA - GOMMA - GRADE 3 - NATURE - BIO - FOREST COFFEE
OBLAST: Jimma, Gomma, ETHIOPIA
Druh: Arabica
Odrůda: Heirloom
Nadmořská výška pěstování: 1 900 - 2 000 m
Období sklizně: Listopad až leden
Proces: Naturální
Sušení: Africké postele
Stupeň pražení: Střední
Acidita: Vysoká (4/5)
Cupping skóre: 86
Chuťový profil: Pomeranč, sušené ovoce, karamel
Příběh kávy
Přírodní káva Goma se sbírá od malých farmářů v apelaci Jimma. Tato čtvrť Goma, stejně jako ta sousedící s Gera, patří mezi nejznámější oblasti produkce kávy v této apelaci. Kávovníky pocházejí z divokého lesa Choche, který se nachází v blízkosti městečka Agaro. Tato přírodní Goma se vyznačuje květinovými tóny a velkou sladkostí.
Přírodní káva Goma je sbírána dvěma vývozci Mohamedem Alim a Ahmedem Abbatemamem, kteří jsou dětmi země. Tuto kávu produkují malí farmáři v apelaci Jimma, jedné z nejznámějších v Etiopii. Káva zde byla produkována po několik staletí farmáři s tradičním know-how, kteří udržují regionální zemědělské dědictví. Kávovníky Gomy pocházejí z divokého lesa Choche, který legenda zachovává jako místo původu kávy. Vytěžené pozemky se nacházejí v nadmořské výšce asi 2000 m. Jsou vyvíjeny zemědělci podle polykulturního modelu, který kombinuje potraviny a komerční produkci. Káva je v této oblasti hlavní plodinou a zemědělci pracují na udržení její pověsti.
Káva se suší na afrických lůžkách a poté se přepravuje do Addis Abeby k obrábění.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.