Výběrová káva Los Muertos Brasilia 75g

Malé testovací balení kávy - 75 g

Chuť kávy Brasilia Mantiqueira je sladká po karamelu, ale ucítíte v ní chuť hořké čokolády, pražených mandlí a hrušek. 

 

Káva
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
26.6.2024 26.6.2024 26.6.2024 Zvolte variantu
Možnosti doručení
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
92 Kč
Kategorie: Čerstvá káva
Velikost balení: 75g
Acidita: nízká
Typ kávy: Arabica
Chuť: Oříšky, Čokoláda, Karamel, Sladké ovoce
? Země původu: Jižní Amerika
Cupping score: 80-83

KÁVA: Mantiqueira Mountains Pulped Natural Yellow Bourbon scr16+

OBLAST: Carmo de Minas, Serra da Mantiqueira, BRAZIL

 

Druh: Arabica

Odrůda: yellow bourbon

Nadmořská výška pěstování: 1 100 - 1 300 m

Období sklizně: Květen až září

Proces: Přírodní

Sušení: Terasy nebo africké postele

Stupeň pražení: Střední

Acidita: nízká

Cupping score: 84

Chuťový profil: hrušky, karamel, hořká čokoláda, pražené mandle

Téměř 40% veškeré kávy na světě se produkuje v Brazílii - ročně to činí přibližně 3,7 milionu metrických tun. S tak obrovským objemem kávy, není divu, že země produkuje širokou škálu kávové kvality. Brazílie vyrábí všechno, od přírodní Robusty, přes neutrální a mírný Santos screen 17/18 až po charakteristický Rio Minas 17/18. V posledních letech začali brazilští producenti také výrazněji investovat do produkce výběrové kávy. 

Dnes jsou nejproduktivnějšími regiony pro pěstování kávy v Brazílii Espirito Santo, São Paulo, Minas Gerais a Bahia. Většina brazilské kávy je pěstována na velkých farmách, které jsou postaveny a vybaveny tak, aby maximalizovaly produkční výstup prostřednictvím mechanické sklizně a zpracování. Poměrně rovný terén v mnoha částech brazilských kávových regionů ve spojení s vysokými minimálními mzdami vedl většinu farem k volbě tohoto typu mechanické sklizně před ručním výběrem.

V minulosti znamenala mechanizace, že běžným bylo strižní sklízení; nicméně dnešní mechanické sklízeče jsou stále citlivější, což znamená, že farmy mohou sklízet pouze zralé třešně při každém průchodu, což je dobrá zpráva pro producenty specialit.

V mnoha případech a na méně rovinatých částech farem se může používat smíšená forma 'manuálně mechanizované' sklizně, kde se zralá káva sklízí pomocí derriçadeira - druhu mechanizované hrablé, která používá vibrace k sklizni zralé třešně. Plachtovina je roztažena mezi kávovými stromy, aby zachytila třešně, když spadnou.

S pomocí těchto novějších a selektivnějších technologií se stále více farem zajímá a je schopno zajistit kvalitu kávy.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu