Výběrová káva Los Muertos Brasilia 75g
Malé testovací balení kávy - 75 g
Chuť kávy Brasilia Mantiqueira je sladká po karamelu, ale ucítíte v ní chuť hořké čokolády, pražených mandlí a hrušek.
Kategorie: | Čerstvá káva |
---|---|
Velikost balení: | 75g |
Acidita: | nízká |
Typ kávy: | Arabica |
Chuť: | Oříšky, Čokoláda, Karamel, Sladké ovoce |
? Země původu: | Jižní Amerika |
Cupping score: | 80-83 |
KÁVA: Mantiqueira Mountains Pulped Natural Yellow Bourbon scr16+
OBLAST: Carmo de Minas, Serra da Mantiqueira, BRAZIL
Druh: Arabica Odrůda: yellow bourbon Nadmořská výška pěstování: 1 100 - 1 300 m Období sklizně: Květen až září Proces: Přírodní Sušení: Terasy nebo africké postele Stupeň pražení: Střední Acidita: nízká Cupping score: 84 Chuťový profil: hrušky, karamel, hořká čokoláda, pražené mandle |
Téměř 40% veškeré kávy na světě se produkuje v Brazílii - ročně to činí přibližně 3,7 milionu metrických tun. S tak obrovským objemem kávy, není divu, že země produkuje širokou škálu kávové kvality. Brazílie vyrábí všechno, od přírodní Robusty, přes neutrální a mírný Santos screen 17/18 až po charakteristický Rio Minas 17/18. V posledních letech začali brazilští producenti také výrazněji investovat do produkce výběrové kávy. Dnes jsou nejproduktivnějšími regiony pro pěstování kávy v Brazílii Espirito Santo, São Paulo, Minas Gerais a Bahia. Většina brazilské kávy je pěstována na velkých farmách, které jsou postaveny a vybaveny tak, aby maximalizovaly produkční výstup prostřednictvím mechanické sklizně a zpracování. Poměrně rovný terén v mnoha částech brazilských kávových regionů ve spojení s vysokými minimálními mzdami vedl většinu farem k volbě tohoto typu mechanické sklizně před ručním výběrem. V minulosti znamenala mechanizace, že běžným bylo strižní sklízení; nicméně dnešní mechanické sklízeče jsou stále citlivější, což znamená, že farmy mohou sklízet pouze zralé třešně při každém průchodu, což je dobrá zpráva pro producenty specialit. V mnoha případech a na méně rovinatých částech farem se může používat smíšená forma 'manuálně mechanizované' sklizně, kde se zralá káva sklízí pomocí derriçadeira - druhu mechanizované hrablé, která používá vibrace k sklizni zralé třešně. Plachtovina je roztažena mezi kávovými stromy, aby zachytila třešně, když spadnou. S pomocí těchto novějších a selektivnějších technologií se stále více farem zajímá a je schopno zajistit kvalitu kávy. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.