Výběrová káva Los Muertos Ethiopia 75g
Malé testovací balení - 75g
Jestli kávu z Afriky, pak začněte s Etiopií. Etiopie je kolébkou kávy a najdete zde to nejlepší z celého kontinentu. Káva Jimma Gomma chutná především po broskvích a sladkost a chuť jí dodává skořice a jasmín.
Kategorie: | Čerstvá káva |
---|---|
Acidita: | vysoká |
Velikost balení: | 75g |
Káva: ETHIOPIE - YIRGACHEFFE - WOGIDA - ABEBE HILU - NATURAL - GRADE 1 - BIO - FOREST COFFEE
OBLAST: Yirgacheffe, ETHIOPIA
Druh: Arabica
Odrůda: Kurume
Nadmořská výška pěstování: 2 060 m
Období sklizně: Listopad až leden
Proces: Naturální
Sušení: Africké postele
Stupeň pražení: Střední
Acidita: Vysoká (4/5)
Cupping skóre: 85,2
Chuťový profil: Broskve, skořice, jamsín
Příběh kávy
Abebe Hilu pěstuje a zpracovává kávu již mnoho let na své farmě v Yirgacheffe. Jeho farma se nachází v ohromujících 2 060 metrech nad mořem. Vysoká nadmořská výška vytváří klima teplých, slunečných dnů a chladných nocí, které pomáhají koncentrovat cukry a produkovat sladké, husté třešně.
Zemědělské metody v Yirgacheffe zůstávají do značné míry tradiční. Zemědělci Yirgacheffe obvykle kříží své kávovníky s jinými potravinářskými plodinami. Tato metoda je běžná mezi drobnými zemědělci, protože maximalizuje využití půdy a poskytuje jídlo pro jejich rodiny.
Kromě toho, že zůstávají tradičně meziplodiny, je většina farem také standardně ekologická. Zemědělci v Yirgacheffe obvykle nepoužívají hnojiva nebo pesticidy. Většinu zemědělských prací provádí ručně nejbližší rodina
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.