Výběrová káva Los Muertos Indonesia Anaerobní 75g
Malé testovací balení 75g
Anaerobní lahůdka z Indonésie, konkrétně ze Sumatry, je opravdovým pokladem pro milovníky kávy! Tato káva, pojmenovaná po krásné a jedinečné housence Sesongot, je zpracována unikátní anaerobní metodou, která ji propůjčuje mimořádný charakter.
Díky jedinečnému procesu anaerobní fermentace objevíte v každém šálku této kávy úžasné tóny pomerančů, hořké čokolády a tropického ovoce.
Nechte se okouzlit jejími intenzivními sladkými, ovocnými a květinovými nuancemi, které vás přenesou do světa plného chutí a vůní.
Perfektní pro přípravu na filtru, tato káva vám poskytne jedinečný zážitek, který si zamilujete!
Kategorie: | Čerstvá káva |
---|---|
Velikost balení: | 75g |
Acidita: | střední |
Typ kávy: | Arabica |
Chuť: | Čokoláda, Sladké ovoce, Citrusy |
? Země původu: | Asie |
Cupping score: | 87 a víc |
Velikost balení: | 75 g |
Acidita: | 5 |
KÁVA: SESONGOT GAYO ANAEROBIC WET HULLED
OBLAST: RAKYAT - BEBESEN - SUMATRA - INDONESIA
Druh: Arabica Odrůda: Abyssinia, Ateng, Caturra, Gayo, Timtim, Typica Nadmořská výška pěstování: 1 300 - 1 600 m Období sklizně: Duben - červen Proces: Anaerobní Sušení: Africké postele Stupeň pražení: Střední Acidita: Střední (3/5) Cupping score: 87,25 Chuťový profil: Pomeranče, tropické ovoce, čokoláda |
V roce 2019 se Aulia Kahfi umístil na 9. místě v soutěži Sumatra Prestige Cup se svou vynikající šarží kávy zpracovanou metodou mokrého loupání. Aulia pěstuje kávu na farmě Rakyat, kterou zdědil po své rodině. Anaerobní káva se zpracovává pomocí anaerobní (bezkyslíkaté) fermentace. Tento proces je relativně novým trendem v průmyslu s kávou a přináší zcela unikátní a rozmanité chutě. Za normálních okolností se kávová zrna fermentují přirozeně na vzduchu, kde jsou bakterie a kvasinky, které pomáhají přeměnit cukry v ovoci na kyseliny. Tento proces pomáhá utvářet konečnou chuť a aroma kávy. Při anaerobní fermentaci jsou však kávové třešně (včetně zrna) umístěny do nádob, které jsou poté hermeticky uzavřeny. To znamená, že jakékoli bakterie nebo kvasinky, které jsou přítomny, musí fermentovat bez přístupu kyslíku. Tento proces vede k vytvoření jiných druhů kyselin, které mohou mít vliv na konečnou chuť a aroma kávy. Výsledkem anaerobního procesu je káva s jedinečnými chutěmi a vůněmi, které mohou zahrnovat atypické tóny jako jsou tropické ovoce, kvas, víno, jogurt nebo karamel. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.