Výběrová káva Los Muertos Costa Rica 250g

Unikátní metoda zpracování použita na tomto mikrolotu Villa Sarchi využívá anaerobní fermentaci a pomalé sušení k vytvoření sladké, lahodné kávy, která si zaslouží jméno „Sugar D“. V této kávě objevíte chuť tropického ovoce, čokolády, karamelu. Je skvělá na espresso i alternativní přípravu kávy.

Káva
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
26.6.2024 26.6.2024 26.6.2024 Zvolte variantu
Možnosti doručení
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
299 Kč
Kategorie: Čerstvá káva
Velikost balení: 250g
Acidita: střední
Typ kávy: Arabica
Chuť: Čokoláda, Karamel, Sladké ovoce
? Země původu: Střední Amerika
Cupping score: 84-86

KÁVA: Costa Rica Solis&Cordero Sugar D SHB

OBLAST: SANTA MARIA DE DOTA, SANTOS, COSTA RICA

 

Druh: Arabica

Odrůda: Villa Sarchi

Nadmořská výška pěstování: 1 550 m

Období sklizně: říjen - březen

Proces: Anaerobní

Sušení: Terasy

Stupeň pražení: Střední

Acidita: Střední

Cupping score: 84,25

Chuťový profil: tropické ovoce, čokoláda, karamel

Tato káva byla pěstována na Finca Santa Maria Ivánem Gerardem Solísem. Stromy Villa Sarchi rostou v optimálních podmínkách ve výšce 1 550 metrů nad mořem v regionu Santos v Kostarice.

Solis&Cordero Micromill byla založena v roce 2018 rodinou Solís Cordero na podporu malých pěstitelů v regionu Santos. Stanice poskytuje různé služby včetně zpracování kávových třešní, prodeje výběrové kávy na mezinárodní trhy, prodeje pražené kávy v Kostarice, konzultací ohledně zpracování a kontroly kvality a exportních služeb. Pro malé pěstitele spolupracující se Solis&Cordero stanice pomáhá odlišit jejich kávu udržováním sledovatelnosti na úrovni farmy a používáním inovativních, na kvalitu zaměřených metod zpracování k dalším zlepšením kávy.

Iván a jeho rodina selektivně ručně sbírají zralé, červené třešně a dodávají je do Solis&Cordero Micromill. Při příjmu jsou třešně kontrolovány a omyty čistou vodou. Poté jsou třešně fermentovány v fermentačních nádržích po dobu 48 hodin. Po fermentaci jsou třešně rozloženy na vyvýšené postele, kde se suší po dobu 48 hodin. Jakmile jsou třešně sušené po dobu 48 hodin, jsou zbaveny dužiny a následně jsou opět rozloženy na vyvýšené postele k dokončení sušení. Káva je často obracena, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Sušení kávy trvá přibližně 14 dní.

 

 

 

 

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
IS Avatar autora | 13.11.2022
Jsem naprosto spokojená s jednotlivými produkty. Ráda se vracím k dalším nákupům. Vstřícnost a ochota je dalším kladem.
Zpět do obchodu