Výběrová káva Los Muertos Brasilia 250g
Chuť kávy Brasilia Mantiqueira je sladká po karamelu ale ucítíte v ní chuť hořké čokolády, pražených mandlí a hrušek.
Nyní ve speciální edici se stříbrným potiskem.
Kategorie: | Čerstvá káva |
---|---|
Acidita: | nízká |
Velikost balení: | 250g |
KÁVA: Mantiqueira Mountains Pulped Natural Yellow Bourbon scr16+
OBLAST: Carmo de Minas, Serra da Mantiqueira, BRAZIL
Druh: Arabica
Odrůda: yellow bourbon
Nadmořská výška pěstování: 1 100 - 1 300 m
Období sklizně: Květen až září
Proces: Přírodní
Sušení: Terasy nebo africké postele
Stupeň pražení: Střední
Acidita: nízká
Cupping score: 84
Chuťový profil: hrušky, karamel, hořká čokoláda, pražené mandle
Téměř 40% veškeré kávy na světě se produkuje v Brazílii - ročně to činí přibližně 3,7 milionu metrických tun. S tak obrovským objemem kávy, není divu, že země produkuje širokou škálu kávové kvality. Brazílie vyrábí všechno, od přírodní Robusty, přes neutrální a mírný Santos screen 17/18 až po charakteristický Rio Minas 17/18. V posledních letech začali brazilští producenti také výrazněji investovat do produkce výběrové kávy.
Dnes jsou nejproduktivnějšími regiony pro pěstování kávy v Brazílii Espirito Santo, São Paulo, Minas Gerais a Bahia. Většina brazilské kávy je pěstována na velkých farmách, které jsou postaveny a vybaveny tak, aby maximalizovaly produkční výstup prostřednictvím mechanické sklizně a zpracování. Poměrně rovný terén v mnoha částech brazilských kávových regionů ve spojení s vysokými minimálními mzdami vedl většinu farem k volbě tohoto typu mechanické sklizně před ručním výběrem.
V minulosti znamenala mechanizace, že běžným bylo strižní sklízení; nicméně dnešní mechanické sklízeče jsou stále citlivější, což znamená, že farmy mohou sklízet pouze zralé třešně při každém průchodu, což je dobrá zpráva pro producenty specialit.
V mnoha případech a na méně rovinatých částech farem se může používat smíšená forma 'manuálně mechanizované' sklizně, kde se zralá káva sklízí pomocí derriçadeira - druhu mechanizované hrablé, která používá vibrace k sklizni zralé třešně. Plachtovina je roztažena mezi kávovými stromy, aby zachytila třešně, když spadnou.
S pomocí těchto novějších a selektivnějších technologií se stále více farem zajímá a je schopno zajistit kvalitu kávy.