Výběrová káva Los Muertos Brasilia Bob-o-link 250g
Chuť kávy Bob-o-link Mirim je sladká po ovoci ale především po medu, karamelu a čokoládě.
Kategorie: | Čerstvá káva |
---|
KÁVA: BOB-O-LINK - SAO PAULO - NATURE - ACT FOR COFFEE
OBLAST: ESPIRITO SANTO, SAO PAULO, BRAZIL
Druh: Arabica
Nadmořská výška pěstování: 1 000 - 1 400 m
Období sklizně: Květen až září
Proces: Přírodní
Sušení: Terasy nebo africké postele
Stupeň pražení: Střední
Acidita: nízká
Chuťový profil: Chutná po čokoládě, ananasu, jahodách, karamelu, medu.
Bob-o-link je druh stěhovavého ptáka, který migruje ze Severní Ameriky až do Patagonie. Iniciativa FAF (Fazenda Ambiental Fortaleza), která je jedinečným projektem udržitelné kávy zaměřeným na změnu nejen způsobu výroby kávy, ale obecněji životního stylu celé komunity, vytváří pro tyto ptáky místa, na kterých se během své cesty mohou zastavit na rozdíl od farem vytvářející ohromná pole monokultur, která napomáhají jejich vyhubení.
Sdílíme vizi FAF Coffees: "Skutečná udržitelnost musí zahrnovat koncept minimalizace odpadu. Odpad jako původce a jako občan žijící ve světě, který se stále více potýká s nedostatkem, musí být považován za úchylku."
Třešně sklizené pouze na FAF a sušené na terasách jsou poté na farmě zpracovány pro intenzivní a čokoládový výsledek.
Původní projekt farmy se stal životním stylem pro 50 sousedních producentů kávy, kteří se zabývají výrobou kávy Bob-o-Link. S využitím vzorového modelu FAF tyto farmy sledují a přijímají standardy kvality zaměřené na dosažení udržitelné produkce pomocí postupů šetrných k životnímu prostředí a zároveň zajišťují ziskovost farmy a poskytují kávu vynikající kvality. Všechny členské farmy se zavazují, že nebudou používat žádné chemikálie, pěstovat stromy, které poskytnou stíny pro své kávové keře a pro farmu, vytvářet zavlažovací kanály k uchování vody, instalovat africké postele a třídicí stroje na svých farmách, selektivně sklízet a učit se techniky pro baňkování kávy, které hrají aktivní roli při zlepšování kvality. Partnerské farmy musí být také zapojeny do alternativních forem zemědělské produkce, aby se zabránilo závislosti na jediné plodině (med, mléko, ovoce a zelenina atd.). Sleduje se kvalita vody, půdy, biologické rozmanitosti, zdraví a vzdělání pracovníků, jakož i ekonomické zdraví každé farmy, transparentnost jejich provozu a kvalita kávy.
Los Muertos tento projekt podporuje. Dokazuje to, že je možné propagovat odlišný a udržitelný model pěstování kávy a současně zajistit konzistentní a optimální kvalitu, a to i v jedné z největších zemí vyrábějících kávu na světě.