Výběrová káva Los Muertos Brasilia 250g

Chuť kávy Brasilia Mantiqueira je sladká po karamelu ale ucítíte v ní chuť hořké čokolády, pražených mandlí a hrušek. 

 

 

Hrubost mletí
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
30.5.2024 30.5.2024 30.5.2024 Zvolte variantu
Možnosti doručení
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
299 Kč
Kategorie: Čerstvá káva
Velikost balení: 250g
Acidita: nízká
Typ kávy: Arabica
Chuť: Oříšky, Čokoláda, Karamel, Sladké ovoce
? Země původu: Jižní Amerika
Cupping score: 84-86

KÁVA: Mantiqueira Mountains Pulped Natural Yellow Bourbon scr16+

OBLAST: Carmo de Minas, Serra da Mantiqueira, BRAZIL

 

Druh: Arabica

Odrůda: yellow bourbon

Nadmořská výška pěstování: 1 100 - 1 300 m

Období sklizně: Květen až září

Proces: Přírodní

Sušení: Terasy nebo africké postele

Stupeň pražení: Střední

Acidita: nízká

Cupping score: 84

Chuťový profil: hrušky, karamel, hořká čokoláda, pražené mandle

Téměř 40% veškeré kávy na světě se produkuje v Brazílii - ročně to činí přibližně 3,7 milionu metrických tun. S tak obrovským objemem kávy, není divu, že země produkuje širokou škálu kávové kvality. Brazílie vyrábí všechno, od přírodní Robusty, přes neutrální a mírný Santos screen 17/18 až po charakteristický Rio Minas 17/18. V posledních letech začali brazilští producenti také výrazněji investovat do produkce výběrové kávy. 

Dnes jsou nejproduktivnějšími regiony pro pěstování kávy v Brazílii Espirito Santo, São Paulo, Minas Gerais a Bahia. Většina brazilské kávy je pěstována na velkých farmách, které jsou postaveny a vybaveny tak, aby maximalizovaly produkční výstup prostřednictvím mechanické sklizně a zpracování. Poměrně rovný terén v mnoha částech brazilských kávových regionů ve spojení s vysokými minimálními mzdami vedl většinu farem k volbě tohoto typu mechanické sklizně před ručním výběrem.

V minulosti znamenala mechanizace, že běžným bylo strižní sklízení; nicméně dnešní mechanické sklízeče jsou stále citlivější, což znamená, že farmy mohou sklízet pouze zralé třešně při každém průchodu, což je dobrá zpráva pro producenty specialit.

V mnoha případech a na méně rovinatých částech farem se může používat smíšená forma 'manuálně mechanizované' sklizně, kde se zralá káva sklízí pomocí derriçadeira - druhu mechanizované hrablé, která používá vibrace k sklizni zralé třešně. Plachtovina je roztažena mezi kávovými stromy, aby zachytila třešně, když spadnou.

S pomocí těchto novějších a selektivnějších technologií se stále více farem zajímá a je schopno zajistit kvalitu kávy.

 

5
8x
4
0x
3
0x
2
0x
1
1x
Nevyplňujte toto pole:
5
PP Avatar autora | 24.4.2024
Moc ráda u vás nakupuji🤗káva je luxusni👍už se těším na novinku😉
1
D Avatar autora | 27.2.2024
Jedna z nejhorších káv, kterou jsem pil. Extrémní acidita, přestože jsou Brazilské kávy považovány za ty s méně kyselé. Kávu jsem bohužel vyhodil. Italové by to označili za odpadní kávu. Nechal jsem se bohužel napálit marketingem a koupil jsem více druhů - všechny jsou kyselé i když maji údajně nejnižší aciditu.
5
AN Avatar autora | 13.1.2024
Jsem spojena, káva nemá chybu!
5
OG Avatar autora | 29.9.2023
Vyníkajúca káva , som nadmieru spokojný
5
VF Avatar autora | 23.9.2023
Super
5
PP Avatar autora | 2.8.2023
Výborné kávy. Doporučuji
5
RM Avatar autora | 16.7.2023
Tahle káva je naprosto top, objednala jsem jedno balení na zkoušku, co nevidět ji objednám znovu. Výborná káva se s dokonalou chutí. Nemám ráda kyselé kávy, takže tahle za mě je top.
5
PP Avatar autora | 21.4.2023
Dobrý den,kávy jsou výborné
5
GL Avatar autora | 28.1.2023
Dobrý den. S produktem jsem velmi spokojená. Káva je výborná. Nádherně voní.
Zpět do obchodu