Výběrová káva Los Muertos Nicaragua 250g
Do ruky se Vám dostane káva nejvyšší kvality, protože právě kontrola kvality je pro farmu San Juan del Rio Coco tou nejvyšší prioritou.
Káva má přívlastky SHG EP Fairtrade Organic a co to znamená?
Strictly High Grown (SHG) specifikuje nadmořskou výšku, ve které byla káva pěstována. Káva musí být pěstována ve výšce 1 200 metrů nad mořem nebo vyšší, aby byla považována za SHG. Vyšší nadmořská výška a nižší teploty znamenají, že kávové plody zrají pomaleji, čímž se vytváří hustší zrna.
EP znamená European Preparation (Evropská příprava). Zrna EP jsou velikosti Screen 15+ s nízkou tolerancí vad.
Fairtrade (spravedlivý obchod) je označení pro produkty, které splňují přísné sociální, environmentální a ekonomické standardy stanovené mezinárodní organizací Fairtrade.
Organic (bio) označení znamená, že káva byla pěstována podle ekologických standardů.
A tohle všechno se skrývá v každém zrnku kávy z Nicaraguy, která vyniká svým aroma, vyvážeností a intenzivní sladkostí. Nicaragua San Juan del Rio Coco je skvělá na espresso a najdete v ní chuť pomerančů, čokolády a lískových oříšků.
Námět obalu vznikl v rukou malířky Terezy Kotek ze Slaného a obraz, ze kterého vznikl obal, nám visí doma.
Kategorie: | Čerstvá káva |
---|---|
Velikost balení: | 250g |
Acidita: | nízká, střední |
Typ kávy: | Arabica |
Chuť: | Oříšky, Čokoláda, Citrusy |
? Země původu: | Jižní Amerika |
Cupping score: | 84-86 |
Káva: San Juan del Rio Coco - Madriz - SHG EP Fairtrade Organic FW
OBLAST: NICARAGUA - MADRIZ - SAN JUAN DEL RIO COCO
Druh: Arabica Odrůda: Bourbon, Catuai, Caturra, Maragogype Nadmořská výška pěstování: 1 350 m Období sklizně: Prosinec - Březen Proces: Promytý Sušení: Africké postele Stupeň pražení: Střední Acidita: Nižší (2/5) Cupping score: 86,25 Chuťový profil: Pomeranče, Lískové oříšky, čokoláda |
Rozprostírající se přes pět komunit v oblasti San Juan del Rio Coco na severu Nikaraguy, UCA SJRC pomáhá farmářům produkovat ziskovou a ekologicky odpovědnou kávu. UCA SJRC je svaz osmi družstev v regionu, který zastupuje více než 370 malých producentů. Těchto osm samostatných družstev v regionu se spojilo v roce 1993, aby mohly lépe pomáhat svým členům lépe kontrolovat kvalitu kávy a získávat lepší ceny. Region a družstvo jsou pojmenovány po Rio Coco, velké řece, která prochází touto oblastí. Jako zemědělské komunity zůstává Rio Coco zdrojem nezbytného prvku pro přežití: vody.
|
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.